Sender de la Cova de la Galera

     Descripció: Sender Cova de la Galera.


Per arribar al punt d’inici d’aquest sender cal seguir el camí que des de Llaurí ens duu cap a el paratge de Sansofí, Mont-vert i la resta de disseminats dels plans de Camorra i de la Penya, fins arribar a la caseta dels coets. Aquest sender té com a punt d’inici  aquest punt, al lloc on es disposen els contenidors d’escombreries junt al barranc Penya-Canet, l’inici de la ruta es realitza per un vial asfaltat seguint les indicacions durant uns 1304 metres s’arriba fins al Pla de Camorra tot just al costat del barranc de Corbella. Ens trobem als peus del cim del Portell d’Orelles d’Ase, es en aquest punt quan s’entra al sender de muntanya i bordejant el barranc de Corbella fins que arribem al cim d’aquesta vessant uns 548 metres després, ací ens trobem just al límit municipal entre Llaurí i Favara. En aquest punt seguim el sender ja al terme de Favara i podem disfrutar del pinar del barranc de Borja, i un poc més endavant trobem uns exemplar de freixer de flor (a poc més de 300 metres d’açada) a les vessants més ombrívoles.

Finalment després d’un gir fem l’última ascensió i arribem a la Cova de la Galera.

En aquest punt es pot disfrutar d’una visió extraordinària de la plana de la Ribera del Xúquer, la muntanya de Cullera i la línea de la costa.

Durant l’ascensió es poden observar especies vegetals residuals que han aconseguit sobreviure a la degradació de la serra i que li aporten un gran valor florístic. Algunes d’aquestes han adoptat formes extraordinàries, enrevessades, en el cas d’alguns pins. En altres casos han adoptat dimensions considerables com el cas d’alguns ginebrers. Però sobretot cal destacar l’extensió de diferents especies arbustives aromàtiques que cobreixen grans extensions de les vessants.

Com s’apuntava anteriorment, cal destacar els exemplars de freixers de flor que a poc més dels 300 metres d’alçada s’agrupen en un xicotet reducte al barranc de Borja, a una zona ombrívola, en un conjunt d’exemplars joves que superen els dos metres d’alçada i  sobresurten de la garriga.     

La Cova de la Galera


La Cova de la Galera es una cova natural amb un intens procés de carstificació i que a més a més continua actiu. Aquest procés continua generant estalagmites i estalactites de singular bellesa tot i que han patit històricament la degradació irresponsable d’alguns excursionistes.

Aquest espai fou utilitzat en el passat com a un lloc d’estabulació de ramat i te encara vestigis d’aquell moment, com el mur de tancament o també d’altres, com el llit del ramader, a dins de la cova.

A l’interior de la cova es manté un ambient molt humit, i el seu sol fora del rocam calcari, sembla ric, carregat de matèria orgànica que li conforma un color fosc possiblement també afavorit per l’acció pasada del ramat.

En el seu interior també es pot disfrutar d’un xoc de llums i ombres procés que es més apreciable a les primeres hores del matí, aquest li confereix un aspecte tenebre.

L’interior de la cova es cau de diferents especies de fauna, destacant les rates panades, però també destaquen diferents especies vegetals rupícoles.

Recomanacions


A l’hora de planificar la ruta cal seguir unes recomanacions:

  • Fer les rutes amb companyia.

  • Avisar a algú de la ruta que vas a fer.

  • Respectar el medi ambient.

  • No embrutar el bosc.

  • Seguir les rutes senyalitzades.

  • Disfrutar de l’entorn, sense fer foc.

  • i davant qualsevol incidència mantenir la serenitat i cridar al 112.

     Tall i mapa Topogràfic:


 Cova de la Galera (mapa)

punxeu sobre la imatge per ampliar. Dades del Track (ací)

Tall Topogràfic

Tall Topogràfic de la Cova de la Galera

Track per cortesía de Vicent P.R. (GentdeLlaurí), punxa Perfil Senda Cova Galera pujada sense RC

Municipis: Llaurí-Favara Recorregut: 2689 metres Altitud mínima: 61 m. Altitud màxima: 424 m.
Temps: 1 hora 10 minuts Dificultat: Mitjà-baix Desnivell total: 362,2 msnm Desnivell Mitjà: 15 %

Tram 1 asfaltat:

Recorregut: 1304,1 m. Desnivell total: 75,1 m Desnivell Mitjà: 10 %

Tram 2 sender:

Recorregut: 548,5 m. Desnivell total: 142,6 m Desnivell Mitjà: 26%

Tram 3 sender final:

Recorregut: 836,4 m. Desnivell total: 144,8 m Desnivell Mitjà: 17 %

Anuncios

Acerca de alapont
Página dedicada a la meteorología y al medio ambiente en la Montaña de Llaurí

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s