Herbari de la Muntanya de Llaurí: Pebrella

Pebrella:

Flor de la pebrella

Flor de la pebrella (10/04/2005)

NOM CIENTÍFIC: Thymus piperella
FAMILIA: Labiàdes

NOM EN VALENCIÀ: Pebrella, pebrinella
NOM EN CASTELLÀ: Pimentera

FLORACIÓ: Juliol, agost i setembre
FORMA VITAL: Camèfit
CARÁCTER: Medicinal, comestible i usos alimentaris
ENDEMISME: Protegida al Catàleg Valencià d’Especies Protegides.

HÀBITAT: En substrats bàsics a zones obertes o cobertes per matoll poc compacte.
CARACTERÍSTIQUES: 
La pebrella es una espècie molt estesa a la serra sobretot a diverses àrees de solana, com la senda de la Galera o la de l’Anell. La Thymus piperella es una planta menuda, d’entre 20-30 centímetres, llenyosa i amb nombroses fulles. Les fulles són menudes, senceres i ovades, amb nervadura ben marcada. Les flors estan compostes per influorescències denses a l’extremitat de les tiges. El calze es tubular de color roguenc, bilabiat i amb cinc dents. S’ha utilitzat en la cuina valenciana des de l’antigüitat.

Pebrella

Pebrella (10/04/2005)

Mata de pebrella

Mata de pebrella (10/04/2005)

Nota: Aquest herbari té un caràcter informatiu, si observa algun error en la transcripció o en la fotografia adjunta al text realitze un comentari i ho corregirem en la major brevetat. Gràcies.
Anuncios

Acerca de alapont
Página dedicada a la meteorología y al medio ambiente en la Montaña de Llaurí

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s