Última excursió per les sendes de la Muntanya de Llaurí (08/04/2012)

El passat 08/04/2012, junt amics i veïns, vam fer l’ascensió que tant esperavem i així poder gaudir de les noves perspectives de l’entorn i de fets que es van coneixent gràcies a la tasca que el grup de voluntaris de Llaurí va realitzant cada cap de setmana.

Cal destacar l’enorme treball que van fent, destacant l’altruisme de la seua feina. Gràcies als treballs realitzats, s’han redescobert especies vegetals, formes geomorfològiques, llocs d’interès i d’altres elements en un entorn de bellesa espectacular i amb un horitzó signat pel fons blau del mar mediterrani.

Un dels aspectes que més m’ha cridat l’atenció és la espessa vegetació (i molt diversa), de la que destaquen llorers, marfulls o freixers, com a especies majors, (però també amb algun exemplar de carrasca). En molts casos tots ells es troben envaïts i soterrats per plantes oportunistes com la típica morera o l’aritjol. Aquesta vegetació s’asseu amb enorme dificultat sobre  una “rica” terra negra, humida i esponjosa, que fruit de la pendent es troba en equilibri incert. En algunes ocasions aquesta vegetació no ha suportat aquest estrés i ha acabat sucumbint als elements.

En fi, de nou la Muntanya de Llaurí en estat pur. Quines sorpreses ens depararà en el futur aquest espai?

De moment fins més endavant ens quedem amb el que hem vist. A aquesta jornada s’han enregistrat moltes imatges, que ens serviran per reviure aquesta jornada tot i la llunyania física. Us deixem un xicotet recull, esperem que ho disfruteu.

Anuncios

Acerca de alapont
Página dedicada a la meteorología y al medio ambiente en la Montaña de Llaurí

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s