Dia D- Inici de les pluges (19-20-21/10/2012)

09:30 19/10/2012

09:30 19/10/2012 eumetsat

Meteoclimatic Vent

Meteoclimatic Vent

Como observem a aquesta imatge del meteosat coloretjat comencen a entrar cel·lules actives des de el sud peninsular. De fet a Alacant com vegem en aquest mapa de Meteoclimatic. A alacant els vents ja han rolat a SE fet què allà ja està provocant el creixement de nuclis convectius. Què es desplacen cap al nord i per tant ja van a anar afectant a comarques de la provincia de Valencia també, però de moment poca pluja.

Hui serà un dia de tempestes zonals i precaució amb possibilitat de fenòmens adversos.

Demà la borrasqueta la tindrem prop de la nostra vertical i per tant, la possibilitat de precipitacions fortes es encara molt alta.

Aemet ha activat avís groc per hui i per demà taronja. Hui a partir de migdia/vesprada on poden desenvolupar-se focus tempestuosos, amb fenòmens de vent i ruixats puntualment forts. Demà i fins al matí de diumenge atenció a les pluges en una hora poden acumularse més de 40 mm i en 12 hores superar els 120 mm. És estrany però AEMET, ja ens avisa d’esta possibilitat, pots consultar la previsió a: http://www.aemet.es/es/portada

A partir d’ara seguirem el moviment de la borrasqueta i fem una crida a la precaució ja que hi ha inestabilitat, hi haurà advecció durant les pròximes hores i en Aragó ja s’han format Trens Convectius aquest matí que han acumulat molts litres (més de 60 mm). Per tant, açò acaba de començar.

12:00 – Tenim dos nuclis molt actius al mar front de les costes de Múrcia i Almeria. El moviment és cap al nord, però no són preocupants, sols demostra que es reactiva la inestabilitat. Al nord, Castelló, ja tenim vent de SE. A la majoria de zones de valencia vents terrals.

12:30 – AEMET, avis roig, extrem, litoral nord de Castelló. 80 mm/hora, 180 mm/12hores.

13:00 – S’obrin clars, però són puntuals. Això ajudarà a crèixer nuvols a partir de les pròximes hores. Però recordem que fins la nit no començaran les pluges més generals.

15:00 – La situació s’allarga fins al diumenge matí, amb avís taronja.

15:15 – Primers nuclis de precipitacions front al mar i a l’interior de Castelló.

17:50 – Primers nuclis actius més destacables a la provincia d’Alacant i en recorregut cap al nord.

19:30 – Nuclis convectius i ondulació de la borrasqueta al sud est d’Almeria que progresarà cap al NE.

20:00 – Primeres pluges entrant per Alacant.

20:20 –  Al radar comencen a aparèixer punts blaus a terra, començarà ja el joc?

23:00 – Primeres gotes pràcticament a totes les comarques, la Ribera Baixa, de moment queda al marge. Durant la nit anirà adentrant-nos una massa més inestable del nord de Marroc/Algeria, com vegem en la imatge de probabilitat de precitació del canal del meteosat. Els colors grocs i rpjps apunten a una major probabilitat de pluja.

23:30 – La posibilitat d’acumular una gran quantitat de litres es fa resò fins i tot a la Gran Bretanya amb el següent comunicat al blog de Metoffice:

Southeastern Spain, from Murcia to Valencia and Cuenca, may see some of the heaviest rain on Saturday, but it’s the north and east of Spain and parts of southern France that are most at risk from the torrential downpours through the weekend. Here there could be 100 to 200 mm of rain falling in a short space of time across quite a wide area, with the risk of up to 300 mm of rain possible in places.

Some severe thunderstorms are also likely across parts of Morocco and Algeria, with gusty winds generating dust storms.

Qùe vindria a dir:

El sud-est d’Espanya, des de Múrcia a València i Conca, podrà veure algunes de les pluges més fortes dissabte, però és el nord i l’est d’Espanya i parts del sud de França, els que estan  més exposats a les pluges torrencials el cap de setmana. Ací podria ser de 100 a 200 mm de pluja caiguts en un curt espai de temps en una zona bastant àmpla, el risc de fins a 300 mm de pluja és possible a molts llocs.

23:40 – Última actualització dels xics de Tiemposevero, sembla més encertada. Atenció amb la posibilitat de formar-se Trens Convectius o SCM, que poden acumular grans quantitats en poc de temps, fruit de pluges intenses molt estacionàries.

Dia 20/10/2012,

10:00 – Poca pluja hem tingut durant les pasades hores, sembla que a poc a poc ens anirà afectant masses d’aire més actives, el problema es que no venen acompanyades en vents humits en superficie per tant, tot apuntaria que excepte sorpreses seguirem amb la meteixa situació. Però recordem que estem en avís taronja i qualsevol creixement convectiu pot fer de les seues. De moment podem comprobar aquestes masses actives en aquesta imatge del SAT.

10:30 – Atenció a un nucli convectiu que comença a generar-se entre el nord de la provincia d’Alacant i el sud de la Valencia. Tendirà a anar cap al nord. Sembla ser molt activa.

Compte que pot ser el punt d’inici d’un tren convectiu.

11:30 – La Ribera baix dels núvols.

12.00 – Espectacular vista del canal visible: Supercél·lula que ha progresat fins al nord peninsular.

19:00 – S’allunya la possibilitat de precipitacions, però sembla que tornaria en unes hores, ja vorem.

23:30 – Els models apunten a que no entraran vents de llevant, per tant la probabilitat de precipitacions seria baixa.

21/12/2012:

15:50 – Creixen núvols però poca cosa, vent de ponent poca pluja.

Ací pots vore totes les imatges del període inestable:

Anuncios

Acerca de alapont
Página dedicada a la meteorología y al medio ambiente en la Montaña de Llaurí

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s