Últimes dades de pluja

Els últims dies hem tingut precipitacions, però si juntem aquestes amb les del temporal de 19/20/21 d’octubre podem destacar que deixen poca pluja.

Si tirem enrere i vegem les previsions del dia 18 d’octubre, els models no preveien massa acumulats en la Ribera, https://meteosansofi.wordpress.com/2012/10/18/actualitzacio-de-la-situacio-de-temporal-per-al-cap-de-setmana/ però si al nord de Castelló, on la previsió si es va confirmar amb acumulats superiors al 100 mm i a més a més, en general el moviment de l’atmosfera s’ha correspost amb el que és preveia. Però és cert que no ha plogut el que durant algunes hores esperavem i ens preveien els models, per què?

La DANA i la borrasqueta finalment es va configurar massa al sud i la debilitat general de la inestabilitat, els vent massa de sud i ponent,  i la disminució de cizalladura vertical  va provocar que el dissabte no es produïren tants acumulats a la Ribera i zones pròximes. Aspectes que a grans trets els models durant el 18/19 d’octubre ja apuntaven a aquesta tendència.

Sense cap dubte i de nou vegem, com la complexitat de la estructura atmosfèrica fa que assegurar una o altra situació meteorològica és un suïcidi i que com a molt la nostra llavor és la de avisar que pot passar, en cap cas assegurar que és produirà una situació meteorològica determinada al 100%.

El día 20/21 d’octubre finalment van precipitar 24,5 mm.  

Hui a Sansofí han caigut 4,5 mm.

Aquestes dos dades amplien a 658,8 mm els totals registrats en tot 2012.

Per als pròxims dies ens espera una baixada de temperatures, vent i a mig termini possibilitat de precipitacions però caldrà confirmar-ho.

Anuncios

Acerca de alapont
Página dedicada a la meteorología y al medio ambiente en la Montaña de Llaurí

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s