Inici d’un període humit?

A partir de hui s’ha de seguir de ben a prop el moviment de l’atmosfera ja que els models van apuntant a una situació atmosfèrica que durà a una setmana molt variable i amb una alta probabilitat de precipitació general i en algunes jornades amb certa intensitat. Tota aquesta situació a dia de hui és com les situacions meteorològiques de llibre que aporten gregalades a les nostres comarques, però més enllà de dilluns és un suïcidi plantejar el que passaria, però de confirmar-se podem tindre un novembre molt plujós. De moment l’aperitiu d’aquest període serà durant el migdia i la matinada de demà diumenge, que s’allargarà fins al matí de dilluns.

Segons el model americà, de moment, aquests mapes de la situació geopotencial a 500 mb. ens confirmen l’arribada d’un embossament d’aire fred (temperatures de -25º) que el dilluns quedarà estancat al nord del Marroc/Algeria.Per altra banda a superfície entre l’anticicló de les Açores i una depressió què s’anirà formant i profunditzant durant les pròximes hores entre la mar balear i el nord de Marroc i Argèlia, afavorirà el recorregut de vents moderats de gregal que afectarà ales nostres comarques.

Per això, pareix que demà tindrem pluges generals i amb certa intensitat, amb probabilitat de molt fortes precipitacions. Com hem dit abans, sobre aquesta situació, els models l’allarguen durant tota la setmana, amb variabilitat i precipitacions, durant alguna jornada, aquestes és reactivarien. Seguirem la situació meteorològica, i de nou fem una crida a la prudència, ja que anem a patir una ciclogènesi molt forta que alimentada per l’aire fred en alçada i la temperatura del mar poden generar una situació explosiva.

Anuncios

Acerca de alapont
Página dedicada a la meteorología y al medio ambiente en la Montaña de Llaurí

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s