Inestabilitat a la vista

Demà iniciem un període inestable que podria iniciar un cicle més humit a mig termini, però de moment ens anem a referir a allò que passe durant les inmediates hores.

Situació geopotencial a 500 mb actual

Situació geopotencial a 500 mb actual

 Com observem en aquest model americà un bloqueig septentrional, a sobre les illes britàniques i que s’esten fins a l’est del continent obliga a les depressions de latituts mitjanes a circular a prop del cercle polar, per tant, això deixa la possibilitat a ascensos de depressions subtropicals, que afavorit per la distribució de vents en les diferents altituts de la troposfera afavorirà l’augment de la nuvolositat sobre el mediterrani espanyol i això ens assegurarà unes jornades amb pluges generals.

Tot i això segons apunten els models actuals, aquesta primera tongada de precipitacions sembla que per a les comarques de la meitat sud no serán tant generoses quedant la major inestabilitat per a les comarques del nord de les provincies de Valencia i sobretot la de Castelló.

Hi han activats alguns avisos de l’AEMET, per pluges i vent. Pel que fa a precipitacions, acumularan 60 mm en 12 hores però en les comarques del nord, mentre que a la resta tot i ser generals, en principi no sobrepasaran umbrals crítics. La possibilitat de neu sols serà possible a les cotes més elevades de les muntanyes, passant dels 500 a més de 1000 metres, ràpidament el dijous. El vent podrà arribar a ràfegues de 70/80 km/h.

Com sempre diguem en estes ocasions, cal seguir el trànsit de la depressió i de la possibilitat de formació de centres depressionaris secundaris que poden variar aquestes previsions, per a amb tot si que podem afirmar que s’obri un període humit que ajudarà i molt a la recàrrega d’aquífers, neteja de l’atmòsfera i fer una bona regada.

En sintesi, les precipitacions i el temps inestable ens arribarà a partir del dimecres nit i seguirà tota la jornada de dijous, divendres anirà millorant i dissabte tindrem una jornada més tranquila i d’impàs cap a una nova situació inestable que podria tornar a vindre del sudoest, el diumenge i  per a inicis de la setmana pròxima (però açò queda encara massa lluny, de fet els mapes apunten a que seria més efectiva al oest del pais i menys cap a l’est).

Acerca de César
Página dedicada a la meteorología y al medio ambiente en la Montaña de Llaurí

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s