De la llevantà a la borrasca atlàntica

Fa unes hores que s’ha iniciat un període humit que s’allargarà fins a mitjans de la setmana pròxima. Cal tindre clar que no serà una situació continuada i amb precipitacions generals ja que la situació meteorològica estarà definida per dos tipus de pertorbacions diferents, una d’origen mediterrani, que és la que ens està afectant ara i estarem baix la seua influència fins al dissabte, i per altra banda una d’origen atlàntic què pel que fa a la Ribera Baixa i les comarques litorals portarà a una situació meteorològica diferent.

Canal Visible del Meteosat a les 9:00

Canal Visible del Meteosat a les 9:00

De moment a hores d’ara estem baix la influència d’una borrasca mediterrània lligada a un embossament d’aire fred en alçada situat al mediterrani. Fruit de l’elevat gradient depressionari està impulsant vents de component marítima a tota la façana mediterrània espanyola, un vent amb ratxes fortes o molt fortes que va a mantenir-se tota la jornada de hui i fins demà a migdia.

Gràcies a aquests vents i a l’acció del sistema frontal associat que agrana d’est a oest la nostra zona i també al moviment cap al nord des de el seu actual punt de recargolament, al nord d’Algèria, tot fa apuntar a que aquesta situació va a tindre moments de pluges intenses i generals a la zona litoral. De moment hi ha zones de la Marina i la Safor i seran les zones on més plourà, que ja acumulen registres superiors als 80 mm, per tant, en algunes zones s’acumularan registres superiors als 100/200 mm al llarg d’aquestes jornades. La situació del mar també estarà molt alterada.

A partir de la vesprada del divendres anirà perdent influència a poc a poc la borrasca mediterrània, encara que seguirem amb un temps inestable, i anirà agafant importància un embossament d’aire fred en alçada que es despenjarà per l’Atlàntic fins al nord i centre peninsular. Aquest i una borrasca que descendirà junt a ell es situaran a l’interior peninsular aportant una nova inestabilització de l’atmosfera. Un temps inestable, que tot i això serà diferent al que patim a hores d’ara i passarem de pluges generals al litoral a un temps molt més variable, amb moments de clars, d’altres moments més ennuvolats i també amb alguns moments de ruixats i tronades de certa intensitat i que podran vindre acompanyades de pedra. L’interior i nord de la Comunitat seran els llocs on més precipitacions s’aportaran, apareguent possiblement als pics més alts de les muntanyes valencianes un poc de neu. Aquesta neu apareixerà de nou gràcies a l’element més destacable d’aquest segon període inestable,  la baixada de temperatures, on a la costa no superaran màximes de 15/16ºC, diumenge o dilluns, mentre que les mínimes es quedaran prop dels 10 ºC.

Per tant, en definitiva els pròxims dies tindrem un poc de tot, de moment, pluja general i moderada fins demà migdia, les jornades següents tindrem major variabilitat produint-se precipitacions puntuals i obrint-se algun clar durant la jornada de dissabte i a partir del diumenge, la probabilitat de precipitacions també serà alta, seran jornades amb un poquet de tot però el caràcter d’aquestes pluges seran de caràcter tempestuós i seguirà aquesta situació molt possiblement fins inicis de setmana, amb temperatures clarament més baixes que les de hui.

Podeu seguir la evolució de la precipitació, radar meteorològic, en aquesta web: http://www.tiempohoy.es/es/home/tiempo/radar-de-precipitacion/espana.html?tx_mgradarplayer_pi1[focusCity]=Sueca;-0.31642;39.20207

I també les precipitacions acumulades en: http://saih.chj.es/chj/saih/listadoPrecipitaciones .

Les dades de Llaurí  a http://www.telefonica.net/web2/meteollauri/noname.gif

i les de Sueca a http://www.meteosueca.com/drupal/

Acerca de César
Página dedicada a la meteorología y al medio ambiente en la Montaña de Llaurí

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s