Resum de la llevantà de finals d’abril

precipitacions 25/29-04-13

Acaba un període humit que no ha portat situacions de risc pels bens materials o humans, però que si ha deixat una considerable quantitat de precipitació acumulada als regitres totals de l’observatori.

Les precipitacions d’aquests 5 dies consecutius han deixat un total de 90 mm, que sumen un total anual de 241,6 mm. Aquest és un registre res desdenable després d’uns mesos molt irregulars però que es mantenen per baix de la mitjana, però cal dir que molt a prop d’ella, que es situa a dia de hui en 250,8 mm.

Per altra banda és el mes d’abril que més ha plogut al llarg de la història de l’observatori, amb 110,2 mm, quedant per darrere altres mesos d’abril on precipità menys, com l’abril de 2007, amb 85,47 mm, o el de 2010 amb 62,92 mm.

Si analitzem les dades mirant l’any hidrometeorològic, a hores d’ara ens mostra unes dades molt esperançadores ja que en lo que portem d’any, des de setembre a abril, registrem 744,50 mm, uns 223,6 mm més que els acumulats al mateix període de l’any anterior. I si anem més enllà, comparant la dada de l’any actual amb la mitjana veguem com enguany també acumula major precipitació ja que la mitjana de 2006/2013 és de 720,64 mm, per tant tenim un superàvit respecte a mitjana d’uns 24 mm.

Gràcies a tot això i si es manté la pluviositat sembla que aquest any és garantitza el subministrament i qualitat de l’aigua, i per tant, és el moment de seguir optimitzant el seu consum, fet que permet estalviar front a futures situacions crítiques.

Diferències respecte a l’any anterior Total gener/abril 2013 – 241,6 mm, Total gener/abril 2012 – 226,7 mm.

Acerca de César
Página dedicada a la meteorología y al medio ambiente en la Montaña de Llaurí

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s