Joies

Joies de la Muntanya de Llaurí

Galerar

Conillets Blancs (Vicent Pérez)

La Penya cara plana

Originalmente del espacio METEOSANSOFI.COM:


Iniciem una aventura que té com a objectiu la potenciació del turisme i del senderisme al municipi de Llaurí, aprofitant els atractius naturals i culturals de que disposa el poble. Aquesta iniciativa no tindria especial repercussió si no fos per l’actuació conjunta d’agents públics i privats que volen revaloritzar un espai històricament abandonat per la deixadesa d’aquests.

En una primera fase i gràcies a l’esforç humà i econòmic per part de l’Ajuntament i d’altres agents públics, s’ha conclòs la neteja i adequació d’alguns dels senders més emblemàtics que discorren per la muntanya de Llaurí i que connecten amb llocs d’especial interès. Amb l’antecedent de la declaració de microreserva de flora «Galerar de Llaurí», el 28 de Gener de 2011 s’aprovà definitivament la protecció del Paratge Natural Municipal «Muntanya de Llaurí» que dins del LIC Serra de Corbera està considerat com un espai amb una singular bellesa i riquesa natural. Aquesta figura de protecció suposa un nou repte per a les futures generacions i sobretot han d’afavorir el desenvolupament d’unes actuacions futures que potencien la revalorització i la sostenibilitat d’aquest espai natural.

La Vall
La Vall de la Muntanya de Llaurí (18/04/2004)

Hem volgut agrupar en aquest espai els principals atractius del paratge com la Taula Redona del Barranc de Canet; així com les diferents fonts que alimenten tant la salvatge i rica vegetació com les necessitats humanes, destacant la font de Canet, de l’Anell, de San Sofí o recordar d’altres ja desaparegudes com la del Safaretjot. No em d’oblidar-se tampoc de les diferents coves, com la de la Galera (al municipi de Favara), la de l’Anell o la de la font de San Sofí. Finalment cal fer referència també a la riquesa vegetal i faunística, on destaquen especies amenaçades i vulnerables que conformen un nínxol de riquesa natural i on podem observar els últims exemplars de galers valencians, freixers de flor, pins negres o la rupícola Antirrhinum valentinum en situació de vulnerabilitat extrema.

La fauna es una altra potencialitat de que disposa aquest espai natural tot i la pressió del mig antròpic. Junt al boom dels porcs senglars, també s’han observat gripaus, i d’altres amfibis i rèptils, així com mamífers com gats salvatges, raboses, llebres i sobretot una avifauna rica amb còlits, falcons, ducs (Bubo Bubo) i d’altres especies.

Finalment volem convidar a tots a que gaudeixen d’aquest entorn, fent una crida a un gaudiment responsable, evitant l’agressió a la seua flora, fauna o a la riquesa natural i cultural d’aquest. En aquest sentit cal recordar que davant qualsevol incidència cal posar-se en contacte amb el 112 o les forces de seguretat de l’Estat.

«Respectem a la natura, com si fos el nostre bé més volgut»

El Projecte


Aquesta aventura es fruit de la col·laboració entre diferents actors que per mitjà dels coneixements de la zona i en diferents facetes de la ciència i la tècnica, a més de ser uns apassionats de l’esport i de la natura, volen aprofitar la llavor de potenciació turística que per part de l’actual consistori llauriner ha afavorit la neteja i adequació d’alguns dels principals senders de la serra.

Tenim la intenció de fidelitzar a tot un conjunt d’excursionistes, visitants i turistes, que a més de visitar el municipi, amb els elements culturals més importants de Llaurí, disfrute de la mateixa manera de l’entorn natural, dels seus espais més emblemàtics i dels senders que connecten aquests, amb altres espais del complex Serra de corbera-Agulles-Murta.

Aquesta aventura es fruit de la col·laboració entre diferents actors que per mitjà dels coneixements de la zona i en diferents facetes de la ciència i la tècnica, a més de ser uns apassionats de l’esport i de la natura, volen aprofitar la llavor de potenciació turística que per part de l’actual consistori llauriner ha afavorit la neteja i adequació d’alguns dels principals senders de la serra.

SL-Llaurí
Senyalització de Sender Local (31/08/2011) Foto de Vicent P.

Finalment aquest plataforma tecnològica té el interès de promocionar i assessorar a tots aquells que tinguen la intenció de visitar-nos, per tant posem a la seua disposició en aquest web la recopilació de informació més important i necessària, i en tot cas, si requereix de major detall pot dirigir-se agalices@hotmail.com, així com als administradors de gentdellaurí.

El material fotogràfic i d’altres recursos utilitzats formen part dels col·laboradors d’aquest espai, entre d’altres gentdellaurí i a títol individual de Vicent P.R. i d’altres. En cas de voler utilitzar qualsevol material preguem es posen en contacte amb els administradors abans detallats i sense cap inconvenient acceptarem l’ús del mateix.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s